Den första återvinningsbara stripsförpackningen

PPS A/S Romaco återvinningsbar stripsförpackning

PPS samarbetspartner Romaco Siebler och foliespecialisten Huhtamaki har utvecklat världens första återvinningsbara doseringsförpackning för läkemedel i fast form.

Stripsförpackningen tillverkas av återvinningsbar olefinplast. Folien har en unik struktur som gör att den kan återvinnas och återföras till materialcykeln. Eftersom över 90 % av komponenterna tillhör samma materialklass har förpackningen en återvinningsgrad på över 70 %.

Push packs minskar både materialförbrukning och kostnader

När det gäller klimatpåverkan har push pack-produkterna tydliga fördelar jämfört med konventionella blisterförpackningar. Detta tack vare den avsevärt lägre materialåtgången, särskilt i jämförelse med blisterförpackningar helt i aluminium. Push pack-folien har samma barriäregenskaper som blisterfolien men är mycket tunnare och lättare och väger därför mindre än hälften så mycket som blisterförpackningar av aluminium. Materialbesparingen påverkar i sin tur kostnaderna: Push packs är upp till 60 % billigare än blisterförpackningar helt i aluminium.

Dessutom har de följande fördelar:

  • Längre hållbarhet
    Eftersom facken är relativt små är även luftfickorna mindre vilket innebär att läkemedlen får längre hållbarhet.
  • Anpassad design
    Den genomtryckbara förslutningsfilmen kan anpassas med olika geometrier och utföranden.
  • Större utrymme för logotyper, varumärkesnamn etc.
    Alla push packs har en större yta som kan förses med tryck på båda sidor, vilket ger extra utrymme för varumärken, logotyper och annan branding.

Klicka här om du vill veta mer om utvecklingen av push packs.
Du kan också läsa mer om våra blisterlösningar här.