Blister packaging machine .-Feeding-station

IMA blisterförpackningsmaskiner för läkemedel

PPS och IMA erbjuder blisterförpackningsmaskiner för allt från grundläggande, småskalig produktion till storskaliga, integrerade lösningar beroende på företagets specifika krav.

IMA:s blisterförpackningsmaskiner är konstruerade med fokus på flexibilitet, vilket innebär att de kan skräddarsys till dina unika produktionsbehov. Det betyder att blisterlinjen kan anpassas till olika produkter, som t.ex. tabletter, kapslar eller ampuller. Dessutom kan våra blisterförpackningsmaskiner för läkemedel enkelt byggas ut med kartonnerare samt inspektions- och kontrollsystem.

IMA c96-A96
IMA C80HS
IMA C80
IMA GIANT
IMA C90-C91
IMA C40
IMA TR200
IMA EXPRESS N
IMA TR135
IMA SUPER
IMA EXCEL SMART
IMA CLINIPACK

IMA C96-A96 blisterförpackningsmaskin med integrerad kartonnerare

C96-A96 är en supersnabb blisterlinje som utformats speciellt för kunder som behöver producera stora batcher på ett litet utrymme.

C96-A96 har tekniska lösningar på hög nivå som garanterar hög driftsäkerhet och effektivitet genom hela förpackningsprocessen. Linjekonceptet bygger på kontinuerlig drift, vilket ger stora fördelar i termer av effektiv produktmatning och smidig drift med alla förpackningsmaterial.

Den stora kapaciteten möjliggörs även genom en säker blistertransport som är ett krav i blisterlinjer med höga hastigheter. C96-A96 är trots sin exceptionellt höga prestanda mycket lättillgänglig och ergonomisk.

 • 1 300 blister per minut med litet utrymmesbehov.
 • Kontinuerlig drift och säker blistertransport.
 • Full tillgänglighet och bästa användarvänlighet.

IMA C80HS blisterförpackningsmaskin med integrerad kartonnerare

Om din produktion kräver hög produktivitet, maximal effektivitet, toppmodern teknik och snabb avkastning på investeringarna är C80HS-serien rätt lösning.

Linjens innovativa konstruktion, både vad gäller utformning och funktionella detaljer, har utvecklats för att möta marknadens efterfrågan. C80HS-serien som består av tvåfiliga blistermaskiner erbjuder inte bara hög produktion, utan är dessutom extremt effektiv. Även om maskinen nedströms stannar uppstår minimal rejekt tack vare magasinet för blisteråtervinning.

Sist men inte minst garanteras full åtkomlighet till anslutningsområdet.

 • Fullständig tillgänglighet även i anslutningen mellan blistermaskin och kartonnerare.
 • Moduluppbyggnad: C80HS kan integreras med olika kartonnerare.
 • Innovativ skärenhet: blister med fel form kasseras.

IMA C80 blisterförpackningsmaskin

C80R och C80-A81 är ledande maskiner för produktion av medelstora batcher. Maskinerna har de egenskaper som marknaden efterfrågar. C80-A81 erbjuder hög effektivitet tack vare integrerad anslutning till kartonneraren. Den fristående maskinen C80R erbjuder stor flexibilitet.

C80-seriens maskiner kan användas för ett mycket stort antal olika applikationer.

De finns med två filer, eller tre på den fristående modellen, och garanterar hög effektivitet inte bara med de vanligaste termoformningsmaterialen, utan även med besvärliga material som exempelvis PP och Aclar.

C80-serien är de snabbaste blistermaskinerna i sitt segment och kan producera många olika typer av blisterförpackningar, framför helt i aluminium.

 • I C80-A81 sker transporten mellan blistermaskinen och kartonneraren med stor säkerhet och denna maskin är idealisk för medelstora batcher.
 • C80R, med dubbelfilig eller trefilig produktion i hög hastighet, är marknadens snabbaste, fristående maskin och har utformats för enkel anslutning till alla kartonnerare och maskiner för plånboksförpackningar, vilket möjliggör layout med maximal flexibilitet.

IMA GIANT blisterförpackningsmaskin

Den perfekta lösningen för just in time-produktion av små till medelstora batcher. Maskinen kan hantera blister och produkter i alla former och konfigurationer. Med IMA GIANT-serien får du toppmodern teknik i termer av konstruktion, matare, kvalitetskontroller och servomotorer.

GIANT-serien erbjuder mycket stor flexibilitet när det gäller produktform, blisterstorlek och konfiguration.

En viktig fördel som GIANT erbjuder är IMA:s patenterade Sombrero, den mest mångsidiga och effektiva universalmataren på marknaden. För att uppfylla alla krav på inneslutning av fasta läkemedel i blisterförpackningar är matningsutrymmet förberett för kontamineringsfria applikationer.

GIANT-serien är även en extremt kompakt linje med en unik konstruktion som möjliggör ett linjärt arbetsflöde och ger operatören full insyn i processen.

 • Matningsutrymmet är förberett för kontamineringsfria applikationer.
 • Full åtkomlighet.
 • Innovativ skärenhet och bortsortering av blisterförpackningar som inte håller måttet.

IMA C90-C91 blisterförpackningsmaskin med integrerad kartonnerare

En av de första blisterlinjerna med integrerad anslutning från blistermaskin till kartonnerare med effektiv transport av blisterförpackningar. Denna linje har varit en förebild för de flesta blisterlinjer på marknaden och tillhör fortfarande toppklassen vid produktion i medelhög hastighet.

Hög driftsäkerhet och produktkvalitet garanteras av det senaste kvalitetskontrollsystemet. Linjen erbjuder hög prestanda, 400 blister per minut vid enradig produktion och 270 kartonger per minut, och hög effektivitet tack vare sin beprövade teknik.

 • Säker transport av blisterförpackningar.
 • Återvinningsbehållare för blisterförpackningar.
 • Kan användas med alla förpackningsmaterial, även mycket besvärliga material som exempelvis PP och Aclar.

IMA C40 blisterförpackningsmaskin

C40-serien har segmentets bästa pris-/prestandaförhållande och är den perfekta lösningen för kunder som efterfrågar hög produktionseffektivitet för små till medelstora batcher med frekventa omställningar.

C40-seriens moderna konstruktion ger operatören full insyn i hela förpackningsprocessen och åtkomst till alla delar.

Stilleståndstiderna reduceras till ett minimum tack vare enkel rengöring samt snabba och smidiga omställningar. Den beprövade tekniken garanterar dessutom låga underhållskostnader.

 • Klassens bästa pris-/prestandaförhållande.
 • Matningsutrymmet är förberett för kontamineringsfria applikationer.
 • Kompakt och pålitlig anslutning mellan blistermaskinen och kartonneraren.

IMA TR200 blisterförpackningsmaskin

TR200 är en dubbelradig blisterförpackningsmaskin med en produktionstakt på upp till 350 blister per minut. Maskinen bygger på beprövad teknik som garanterar enastående driftsäker produktion samt snabba och enkla storleksomställningar.

350 blister per minut trots en längd på bara 3,3 meters innebär att TR200 erbjuder mycket stor kapacitet trots ett litet utrymmesbehov.

IMA TR200 erbjuder hög hastighet, extremt kompakt utförande, stor användarvänlighet och låga underhållskostnader, vilket gör den till en perfekt maskin för små till medelstora produktionsbatcher. Omställningar för storleksbyten utförs mycket snabbt tack vare ett begränsat antal delar och enkla arbetsmoment.

 • 350 blister per minut trots en längd på bara 3,3 meter.
 • Minimala totalmått (litet utrymmesbehov).
 • Störst intervall för blisterstorlekar.

IMA EXPRESS N blisterförpackningsmaskin

EXPRESS N som tillverkas av IMA PG är en blisterförpackningsmaskin för tabletter och kapslar som utvecklats för medelstora produktionsbatcher.

EXPRESS N är en planformande och planförseglande blistermaskin som kan hantera material för termoformning och aluminium. Den baseras på IMA PG:s filosofi att leverera extremt effektiva maskiner som kan köras dygnet runt.

Alla stationer i maskinen är servodrivna. EXPRESS N är även CE-certifierad och byggd enligt riktlinjerna för god tillverkningssed med möjlighet till automation nedströms.

 • Servostyrda funktioner.
 • Öppen konstruktion.
 • Snabba byten av storleksdelar utan verktyg.

IMA TR135 blisterförpackningsmaskin

TR135 är en blisterförpackningsmaskin för medelhög produktionshastighet baserad på beprövad teknik som säkerställer enastående pålitlig produktion, snabba och enkla omställningar samt användarvänliga funktioner.

Den mest kompakta maskinen i sin kapacitetsklass.

Maskinens öppna konstruktion gör alla delar extremt lättåtkomliga. Den är enkel att använda och ger full insikt i hela produktionsflödet. I enlighet med riktlinjerna för god tillverkningssed har kablar och anslutningar placerats inne i maskinstrukturen på TR135, vilket möjliggör snabb rengöring av hela maskinen.

 • Minimala totalmått (litet utrymmesbehov).
 • Mycket enkel att använda.
 • Bästa pris-/prestandaförhållandet i sin kategori.

IMA SUPER blisterförpackningsmaskin

Blistermaskinen SUPER, som tillverkas av IMA PG, riktar sig till kunder som producerar medelstora batcher och önskar en lättanvänd maskin.

SUPER är idealisk för företag som söker en genomtänkt maskin för tillverkning av förstklassiga slutprodukter. Denna maskin är mycket enkel att använda tack vare den öppna konstruktionen. Maskinen kan förpacka tabletter, kapslar och dragéer genom termoformning av aluminium och andra material med flatbäddsformning och planförsegling med intermittenta rörelser.

Maskinen drivs med servoteknik och kan hantera förpackningsfilmer för termoformning och kallformning.

 • Snabba byten av storleksdelar utan verktyg.
 • Servostyrd indexering.
 • Kan bearbeta alla formningsmaterial.

IMA EXCEL SMART blisterförpackningsmaskin

Den nya blistermaskinen EXCEL SMART, som tillverkas av IMA PG, är avsedd för små till medelstora företag som vill marknadsföra produkter i hög kvalitet med en rimlig investering.

EXCEL SMART är en blisterförpackningsmaskin med låg till medelhög hastighet i en öppen konstruktion. Maskinen kan förpacka tabletter, kapslar och dragéer genom termoformning av aluminium och andra material med flatbäddsformning och planförsegling med intermittenta rörelser.

Maskinen drivs med servoteknik och kan hantera förpackningsfilmer för termoformning och kallformning.

 • Snabba byten av storleksdelar utan verktyg.
 • Servostyrda funktioner.
 • Öppen konstruktion.

IMA CLINIPACK – en liten mästare i jättens hjärta

CLINIPACK är en termoformningsmaskin för kliniska prov och korta produktionsserier. Den är perfekt för små batcher.

IMA CLINIPACK är en mycket kompakt, ekonomisk och flexibel blistermaskin för paketering av tabletter, kapslar, dragéer, ampuller, sprutor och vätskor. Produkterna kan matas automatiskt med en speciell matare och/eller manuellt. CLINIPACK kan användas för alla typer av material.

 • Automatisk eller manuell matning.
 • En flexibel maskin som kan paketera alla produkter.
 • Kan användas med alla material.
Blister packaging machine .-Feeding-station

Blistermaskiner: fördelar och funktioner hos blisterförpackningar

En blisterförpackningsmaskin är en maskin som producerar doseringsförpackningar för läkemedel. Blisterkartor är en vanlig typ av doseringsförpackning för olika läkemedel. De är fuktiga och lufttäta, vilket bidrar till att ge produkten längre hållbarhet.

Blisterförpackningsmaskiner för läkemedel arbetar med en process som omfattar formning, fyllning och försegling. I denna process formas behållaren och fylls sedan med läkemedlet. Slutligen förseglas behållaren.

Behållaren formas direkt i blisterförpackningsmaskinen av en rulle med plastfilm eller annat material, till exempel PVC, PVCD, Aclar eller aluminium. Det sker genom varm- eller kallformning beroende på vilket material som används. Blisterkartor för läkemedel försluts normalt med plastfolie eller en kombination av plastfolie och papper. Hela processen utförs i samma blisterlinje.

Blisterfolie och andra förseglingsmaterial som används för blisterförpackningar

På blisterkartor där användaren trycker ut produkten används normalt plastfolie som förslutnings- och förseglingsmaterial. Barnsäkra blisterkartor tillverkas ofta av en blandning av plastfolie och papper. På så sätt blir det svårare att trycka ut produkten genom förseglingen.

Blisterkartor kan även tillverkas helt av kallformad aluminium. Blisterförpackningar helt av aluminium är de enda som ger 100 % skydd mot fukt, luft och ljus. Därför används de oftast för extra känsliga produkter. Blisterfolie gör det också lättare att kontrollera att produkten är intakt eftersom eventuella revor eller skador i folien är synliga.

IMA farmaceutiska blisterförpackningsmaskiner kan bearbeta flera olika typer av tätningsmaterial, bland annat vanliga typer av filmer för termoformning och kallformning samt filmer för blisterkartor helt av aluminium.

Komplett blisterförpackningslinje

Genom att kombinera IMA:s blisterförpackningsmaskiner med kartoneringslösningar från Promatic kan PPS och IMA erbjuda en komplett blisterförpackningslinje. Varje blisterlinje kan konfigureras enligt kundens individuella behov. Exempel på en komplett blisterlinje:

 • Blisterförpackningsmaskin för läkemedel
 • System för blisterkontroll
 • Kartoneringsmaskin, inklusive lådvikning, matning av bipacksedlar och blisterkartor samt tryck och märkning på lådorna
 • Krympplastenhet
 • Palleteringsutrustning

Kontakta oss direkt för mer information om olika typer av blisterlösningar. Du kanske också vill veta mer om våra olika förpackningsalternativ.

PPS A/S service och eftermarknad kundlösningar

Blisterförpackningsmaskiner för läkemedel: service och eftermarknad

Som enda företag i branschen har PPS en egen serviceavdelning som är direkt tillgänglig för våra kunder. Våra specialutbildade tekniker har mycket hög kompetens och lång erfarenhet av blisterförpackningsmaskiner för läkemedel. Vi erbjuder många olika tjänster, bland annat:

 • Installation, renovering eller förflyttning av befintlig utrustning för blisterförpackningar och hela produktions- eller förpackningslinjer.
 • Kvalificerad utvärdering av automationslösningar och andra typer av produktionsoptimeringar.
 • Utbildning av teknisk personal och operatörer på optimal användning av maskiner för blisterförpackningar.
 • Skräddarsydda serviceavtal och eftermarknadsavtal för löpande underhåll av förpackningsmaskiner för läkemedel och assistans vid eventuella fel.
 • Direkt leverans av reservdelar och förbrukningsvaror till våra kunder från vårt eget lager för minimala produktionsstopp

Vill du ha mer information om vår serviceavdelning? Kontakta oss gärna eller läs mer här.

IMA blisterförpackningsmaskiner för läkemedel

PPS och IMA erbjuder blisterförpackningsmaskiner för allt från grundläggande, småskalig produktion till storskaliga, integrerade lösningar beroende på företagets specifika krav.

IMA:s blisterförpackningsmaskiner är konstruerade med fokus på flexibilitet, vilket innebär att de kan skräddarsys till dina unika produktionsbehov. Det betyder att blisterlinjen kan anpassas till olika produkter, som t.ex. tabletter, kapslar eller ampuller. Dessutom kan våra blisterförpackningsmaskiner för läkemedel enkelt byggas ut med kartonnerare samt inspektions- och kontrollsystem.

IMA C96-A96 blisterförpackningsmaskin med integrerad kartonnerare

IMA c96-A96

C96-A96 är en supersnabb blisterlinje som utformats speciellt för kunder som behöver producera stora batcher på ett litet utrymme.

C96-A96 har tekniska lösningar på hög nivå som garanterar hög driftsäkerhet och effektivitet genom hela förpackningsprocessen. Linjekonceptet bygger på kontinuerlig drift, vilket ger stora fördelar i termer av effektiv produktmatning och smidig drift med alla förpackningsmaterial.

Den stora kapaciteten möjliggörs även genom en säker blistertransport som är ett krav i blisterlinjer med höga hastigheter. C96-A96 är trots sin exceptionellt höga prestanda mycket lättillgänglig och ergonomisk.

 • 1 300 blister per minut med litet utrymmesbehov.
 • Kontinuerlig drift och säker blistertransport.
 • Full tillgänglighet och bästa användarvänlighet.

IMA C80HS blisterförpackningsmaskin med integrerad kartonnerare

IMA C80HS

Om din produktion kräver hög produktivitet, maximal effektivitet, toppmodern teknik och snabb avkastning på investeringarna är C80HS-serien rätt lösning.

Linjens innovativa konstruktion, både vad gäller utformning och funktionella detaljer, har utvecklats för att möta marknadens efterfrågan. C80HS-serien som består av tvåfiliga blistermaskiner erbjuder inte bara hög produktion, utan är dessutom extremt effektiv. Även om maskinen nedströms stannar uppstår minimal rejekt tack vare magasinet för blisteråtervinning.

Sist men inte minst garanteras full åtkomlighet till anslutningsområdet.

 • Fullständig tillgänglighet även i anslutningen mellan blistermaskin och kartonnerare.
 • Moduluppbyggnad: C80HS kan integreras med olika kartonnerare.
 • Innovativ skärenhet: blister med fel form kasseras.

IMA C80 blisterförpackningsmaskin

IMA C80

C80R och C80-A81 är ledande maskiner för produktion av medelstora batcher. Maskinerna har de egenskaper som marknaden efterfrågar. C80-A81 erbjuder hög effektivitet tack vare integrerad anslutning till kartonneraren. Den fristående maskinen C80R erbjuder stor flexibilitet.

C80-seriens maskiner kan användas för ett mycket stort antal olika applikationer.

De finns med två filer, eller tre på den fristående modellen, och garanterar hög effektivitet inte bara med de vanligaste termoformningsmaterialen, utan även med besvärliga material som exempelvis PP och Aclar.

C80-serien är de snabbaste blistermaskinerna i sitt segment och kan producera många olika typer av blisterförpackningar, framför helt i aluminium.

 • I C80-A81 sker transporten mellan blistermaskinen och kartonneraren med stor säkerhet och denna maskin är idealisk för medelstora batcher.
 • C80R, med dubbelfilig eller trefilig produktion i hög hastighet, är marknadens snabbaste, fristående maskin och har utformats för enkel anslutning till alla kartonnerare och maskiner för plånboksförpackningar, vilket möjliggör layout med maximal flexibilitet.

IMA GIANT blisterförpackningsmaskin

IMA GIANT

Den perfekta lösningen för just in time-produktion av små till medelstora batcher. Maskinen kan hantera blister och produkter i alla former och konfigurationer. Med IMA GIANT-serien får du toppmodern teknik i termer av konstruktion, matare, kvalitetskontroller och servomotorer.

GIANT-serien erbjuder mycket stor flexibilitet när det gäller produktform, blisterstorlek och konfiguration.

En viktig fördel som GIANT erbjuder är IMA:s patenterade Sombrero, den mest mångsidiga och effektiva universalmataren på marknaden. För att uppfylla alla krav på inneslutning av fasta läkemedel i blisterförpackningar är matningsutrymmet förberett för kontamineringsfria applikationer.

GIANT-serien är även en extremt kompakt linje med en unik konstruktion som möjliggör ett linjärt arbetsflöde och ger operatören full insyn i processen.

 • Matningsutrymmet är förberett för kontamineringsfria applikationer.
 • Full åtkomlighet.
 • Innovativ skärenhet och bortsortering av blisterförpackningar som inte håller måttet.

IMA C90-C91 blisterförpackningsmaskin med integrerad kartonnerare

IMA C90-C91

En av de första blisterlinjerna med integrerad anslutning från blistermaskin till kartonnerare med effektiv transport av blisterförpackningar. Denna linje har varit en förebild för de flesta blisterlinjer på marknaden och tillhör fortfarande toppklassen vid produktion i medelhög hastighet.

Hög driftsäkerhet och produktkvalitet garanteras av det senaste kvalitetskontrollsystemet. Linjen erbjuder hög prestanda, 400 blister per minut vid enradig produktion och 270 kartonger per minut, och hög effektivitet tack vare sin beprövade teknik.

 • Säker transport av blisterförpackningar.
 • Återvinningsbehållare för blisterförpackningar.
 • Kan användas med alla förpackningsmaterial, även mycket besvärliga material som exempelvis PP och Aclar.

IMA C40 blisterförpackningsmaskin

IMA C40

C40-serien har segmentets bästa pris-/prestandaförhållande och är den perfekta lösningen för kunder som efterfrågar hög produktionseffektivitet för små till medelstora batcher med frekventa omställningar.

C40-seriens moderna konstruktion ger operatören full insyn i hela förpackningsprocessen och åtkomst till alla delar.

Stilleståndstiderna reduceras till ett minimum tack vare enkel rengöring samt snabba och smidiga omställningar. Den beprövade tekniken garanterar dessutom låga underhållskostnader.

 • Klassens bästa pris-/prestandaförhållande.
 • Matningsutrymmet är förberett för kontamineringsfria applikationer.
 • Kompakt och pålitlig anslutning mellan blistermaskinen och kartonneraren.

IMA TR200 blisterförpackningsmaskin

IMA TR200

TR200 är en dubbelradig blisterförpackningsmaskin med en produktionstakt på upp till 350 blister per minut. Maskinen bygger på beprövad teknik som garanterar enastående driftsäker produktion samt snabba och enkla storleksomställningar.

350 blister per minut trots en längd på bara 3,3 meters innebär att TR200 erbjuder mycket stor kapacitet trots ett litet utrymmesbehov.

IMA TR200 erbjuder hög hastighet, extremt kompakt utförande, stor användarvänlighet och låga underhållskostnader, vilket gör den till en perfekt maskin för små till medelstora produktionsbatcher. Omställningar för storleksbyten utförs mycket snabbt tack vare ett begränsat antal delar och enkla arbetsmoment.

 • 350 blister per minut trots en längd på bara 3,3 meter.
 • Minimala totalmått (litet utrymmesbehov).
 • Störst intervall för blisterstorlekar.

IMA EXPRESS N blisterförpackningsmaskin

IMA EXPRESS N

EXPRESS N som tillverkas av IMA PG är en blisterförpackningsmaskin för tabletter och kapslar som utvecklats för medelstora produktionsbatcher.

EXPRESS N är en planformande och planförseglande blistermaskin som kan hantera material för termoformning och aluminium. Den baseras på IMA PG:s filosofi att leverera extremt effektiva maskiner som kan köras dygnet runt.

Alla stationer i maskinen är servodrivna. EXPRESS N är även CE-certifierad och byggd enligt riktlinjerna för god tillverkningssed med möjlighet till automation nedströms.

 • Servostyrda funktioner.
 • Öppen konstruktion.
 • Snabba byten av storleksdelar utan verktyg.

IMA TR135 blisterförpackningsmaskin

IMA TR135

TR135 är en blisterförpackningsmaskin för medelhög produktionshastighet baserad på beprövad teknik som säkerställer enastående pålitlig produktion, snabba och enkla omställningar samt användarvänliga funktioner.

Den mest kompakta maskinen i sin kapacitetsklass.

Maskinens öppna konstruktion gör alla delar extremt lättåtkomliga. Den är enkel att använda och ger full insikt i hela produktionsflödet. I enlighet med riktlinjerna för god tillverkningssed har kablar och anslutningar placerats inne i maskinstrukturen på TR135, vilket möjliggör snabb rengöring av hela maskinen.

 • Minimala totalmått (litet utrymmesbehov).
 • Mycket enkel att använda.
 • Bästa pris-/prestandaförhållandet i sin kategori.

IMA SUPER blisterförpackningsmaskin

IMA SUPER

Blistermaskinen SUPER, som tillverkas av IMA PG, riktar sig till kunder som producerar medelstora batcher och önskar en lättanvänd maskin.

SUPER är idealisk för företag som söker en genomtänkt maskin för tillverkning av förstklassiga slutprodukter. Denna maskin är mycket enkel att använda tack vare den öppna konstruktionen. Maskinen kan förpacka tabletter, kapslar och dragéer genom termoformning av aluminium och andra material med flatbäddsformning och planförsegling med intermittenta rörelser.

Maskinen drivs med servoteknik och kan hantera förpackningsfilmer för termoformning och kallformning.

 • Snabba byten av storleksdelar utan verktyg.
 • Servostyrd indexering.
 • Kan bearbeta alla formningsmaterial.

IMA EXCEL SMART blisterförpackningsmaskin

IMA EXCEL SMART

Den nya blistermaskinen EXCEL SMART, som tillverkas av IMA PG, är avsedd för små till medelstora företag som vill marknadsföra produkter i hög kvalitet med en rimlig investering.

EXCEL SMART är en blisterförpackningsmaskin med låg till medelhög hastighet i en öppen konstruktion. Maskinen kan förpacka tabletter, kapslar och dragéer genom termoformning av aluminium och andra material med flatbäddsformning och planförsegling med intermittenta rörelser.

Maskinen drivs med servoteknik och kan hantera förpackningsfilmer för termoformning och kallformning.

 • Snabba byten av storleksdelar utan verktyg.
 • Servostyrda funktioner.
 • Öppen konstruktion.

IMA CLINIPACK – en liten mästare i jättens hjärta

IMA CLINIPACK

CLINIPACK är en termoformningsmaskin för kliniska prov och korta produktionsserier. Den är perfekt för små batcher.

IMA CLINIPACK är en mycket kompakt, ekonomisk och flexibel blistermaskin för paketering av tabletter, kapslar, dragéer, ampuller, sprutor och vätskor. Produkterna kan matas automatiskt med en speciell matare och/eller manuellt. CLINIPACK kan användas för alla typer av material.

 • Automatisk eller manuell matning.
 • En flexibel maskin som kan paketera alla produkter.
 • Kan användas med alla material.

Blistermaskiner: fördelar och funktioner hos blisterförpackningar

En blisterförpackningsmaskin är en maskin som producerar doseringsförpackningar för läkemedel. Blisterkartor är en vanlig typ av doseringsförpackning för olika läkemedel. De är fuktiga och lufttäta, vilket bidrar till att ge produkten längre hållbarhet.

Blisterförpackningsmaskiner för läkemedel arbetar med en process som omfattar formning, fyllning och försegling. I denna process formas behållaren och fylls sedan med läkemedlet. Slutligen förseglas behållaren.

Behållaren formas direkt i blisterförpackningsmaskinen av en rulle med plastfilm eller annat material, till exempel PVC, PVCD, Aclar eller aluminium. Det sker genom varm- eller kallformning beroende på vilket material som används. Blisterkartor för läkemedel försluts normalt med plastfolie eller en kombination av plastfolie och papper. Hela processen utförs i samma blisterlinje.

Blisterfolie och andra förseglingsmaterial som används för blisterförpackningar

På blisterkartor där användaren trycker ut produkten används normalt plastfolie som förslutnings- och förseglingsmaterial. Barnsäkra blisterkartor tillverkas ofta av en blandning av plastfolie och papper. På så sätt blir det svårare att trycka ut produkten genom förseglingen.

Blisterkartor kan även tillverkas helt av kallformad aluminium. Blisterförpackningar helt av aluminium är de enda som ger 100 % skydd mot fukt, luft och ljus. Därför används de oftast för extra känsliga produkter. Blisterfolie gör det också lättare att kontrollera att produkten är intakt eftersom eventuella revor eller skador i folien är synliga.

IMA farmaceutiska blisterförpackningsmaskiner kan bearbeta flera olika typer av tätningsmaterial, bland annat vanliga typer av filmer för termoformning och kallformning samt filmer för blisterkartor helt av aluminium.

Komplett blisterförpackningslinje

Genom att kombinera IMA:s blisterförpackningsmaskiner med kartoneringslösningar från Promatic kan PPS och IMA erbjuda en komplett blisterförpackningslinje. Varje blisterlinje kan konfigureras enligt kundens individuella behov. Exempel på en komplett blisterlinje:

 • Blisterförpackningsmaskin för läkemedel
 • System för blisterkontroll
 • Kartoneringsmaskin, inklusive lådvikning, matning av bipacksedlar och blisterkartor samt tryck och märkning på lådorna
 • Krympplastenhet
 • Palleteringsutrustning

Kontakta oss direkt för mer information om olika typer av blisterlösningar. Du kanske också vill veta mer om våra olika förpackningsalternativ.

Blisterförpackningsmaskiner för läkemedel: service och eftermarknad

PPS A/S service- och eftermarknadslösningar för kunder

Som enda företag i branschen har PPS en egen serviceavdelning som är direkt tillgänglig för våra kunder. Våra specialutbildade tekniker har mycket hög kompetens och lång erfarenhet av blisterförpackningsmaskiner för läkemedel. Vi erbjuder många olika tjänster, bland annat:

 • Installation, renovering eller förflyttning av befintlig utrustning för blisterförpackningar och hela produktions- eller förpackningslinjer.
 • Kvalificerad utvärdering av automationslösningar och andra typer av produktionsoptimeringar.
 • Utbildning av teknisk personal och operatörer på optimal användning av maskiner för blisterförpackningar.
 • Skräddarsydda serviceavtal och eftermarknadsavtal för löpande underhåll av förpackningsmaskiner för läkemedel och assistans vid eventuella fel.
 • Direkt leverans av reservdelar och förbrukningsvaror till våra kunder från vårt eget lager för minimala produktionsstopp

Vill du ha mer information om vår serviceavdelning? Kontakta oss gärna eller läs mer här.