Romaco push packsOm man kombinerar stripsförpackningens barriäregenskaper med blisterförpackningens öppningsmekanism får man push packs. Till push packs går det åt mindre förpackningsmaterial än till blisterförpackningar i PVC eller aluminium. Trots det finns det tillräckligt med utrymme för varumärkesnamn, logotyper etc. Push packs kan fås i standardiserade rektangulära format eller som specialanpassade remsor med hjälp av Romaco Sieblers unika stansteknik.

Innovativ förpackning med många designalternativ

I samarbete med film- och foliespecialisten Huhtamaki lanserar Romaco Siebler en ny och innovativ förpackningstyp för läkemedel i fast form. Romaco Sieblers Push Pack är en förseglad stripsförpackning som öppnas på samma sätt som en blisterförpackning genom att tabletten trycks ut.

Romaco Sieblers unika stansteknik möjliggör individuellt formade push packs. Förpackningen kan förses med tryck på båda sidor, och eftersom facken är mindre än på traditionella blisterförpackningar i aluminium har push packs större tryckbar yta. Därmed finns det mer plats för varumärkesnamn, logotyper etc. vilket ger läkemedelstillverkarna större möjligheter att marknadsföra sina produkter.

Mycket goda barriäregenskaper

Med sina goda barriäregenskaper lämpar sig den här fyrsidiga, förseglade folieförpackningen perfekt för luft-, ljus- och fuktkänsliga produkter. Barriärskyddet förlänger även produkternas hållbarhet. För närvarande kan användarna välja mellan aluminiumtjocklek 9 µm och 25 µm, och genomtrycksfolien kan kombineras med antingen en laminerad barriärfilm i flera lager eller en transparent barriärfilm. Förpackningsmaterialet är dessutom rivbeständigt och klassas därför som barnsäkert. Push packs passar också bra för äldre eftersom tabletterna är lätta att trycka ut genom folien.

Kostnadseffektivt alternativ jämfört med blisterförpackningar i aluminium

Push packs är ett bra alternativ till blisterförpackningar i kallformad aluminium. När det gäller hållbarhet och miljöpåverkan är förpackningsmaterialets lägre energiförbrukning dock en stor fördel jämfört med blisterförpackningar i aluminium. Även om båda dessa primärförpackningar har mycket goda barriäregenskaper går det åt betydligt mindre folie vid tillverkning av push packs än vid tillverkning av blisterförpackningar i aluminium. Foliematerialet i push pack-förpackningarna är mycket tunnare och väger mindre än blisterförpackningarnas aluminiumfolie, vilket resulterar i avsevärt lägre materialförbrukning och kostnadsbesparingar på upp till 60 %.