Romaco Kilians nya tablettpress S 710 Prime ger mycket god valuta för pengarna

Den nya tablettpressen S 710 Prime från vår samarbetspartner Romaco Kilian är en prisvärd lösning för pressning av en- och tvåskiktade tabletter. Den högeffektiva dubbelsidiga rotationspressen håller samma höga kvalitet som alla Kilians produkter och kompletterar tillverkarens utbud av högeffektiva tablettpressar för en- och tvåskiktade tabletter. Tekniken kan även användas för pressning av brustabletter och kan därför integreras i en förpackningslinje.

Tablettpressarna i Kilian Prime-serien används av läkemedels-, livsmedels- och kemikalietillverkare världen över. Med en maxkapacitet på 1 020 000 tabletter i timmen klassas Kilian S 710 Prime som en höghastighetspress.

Produktionseffektivitet på högsta nivå

Den här kostnadseffektiva lösningen från Romaco Kilian ger otroligt bra valuta för pengarna och har mycket hög produktionseffektivitet. Den är konstruerad med fokus på tillgänglighet, prestanda och kvalitet. Kilian S 710 Prime möjliggör snabba produktbyten, går snabbt att rengöra och kräver lite underhåll vilket säkerställer optimal tillgänglighet och eliminerar i princip risken för driftstopp. I synnerhet den hermetiska separationen mellan kompaktering och ”grå” områden snabbar upp rengöringen av tablettpressen efter varje batch. Tack vare det utbytbara stansbordet är Kilian S 710 dessutom väldigt mångsidig.

Hög prestanda och utmärkt produktkvalitet

Kilians välbeprövade konstruktion och asymmetriska matartratt förbättrar produktflödet. Detta är en stor fördel vid hantering av pulver med låg flytbarhet. Dessutom minimerar Kilian S 710 Primes bromsmagnet den relativa standardavvikelsen under tabletteringen vilket resulterar i en konsekvent hög produktkvalitet.

Den ytbehandlade tablettrännan lutar 40 grader och ser till att tabletterna transporteras utan problem även vid höga bearbetningshastigheter eller hantering av tabletter med ovanlig form. Tablettskrapan är av universalmodell och kan användas med alla tablettformat. Genom att formens drivenhet och växellåda har placerats utanför kompakteringsområdet har bearbetningstemperaturen sänkts vilket ger optimala produktionsförhållanden. Slutligen har den här tablettpressen slitstarka tryckvalsar och komponenter som minskar underhållskostnaderna.

Kilian skapar förutsättningar för ökad hållbarhet

Romaco Kilians tablettpressar är konstruerade för att systematiskt minimera produktspillet vid tablettering. Kombinationen av precisionstillverkade stansbord med nästan ingen radiell utrinning och magnetiska produktskrapor resulterar i en mer hållbar produktion.

Kilian värnar också om en återhållsam användning av jordens resurser genom att använda tåliga och slitstarka komponenter. Kilian S 710 Prime har dessutom färre delar med produktkontakt vilket minskar behovet av rengöring. Därmed sparar du både tid och pengar och energiförbrukningen minskar, liksom miljöpåverkan.

Kontakta PPS om du vill boka en strömmad livedemo av den högeffektiva tablettpressen S 710 Prime.

Romaco Kilian S710 press release 28.04.20