PPS A/S tryck- och etiketteringslösningar

Halvautomatiska och automatiska etikettapplikatorer

PPS och Herma erbjuder flera olika etiketteringslösningar, allt från enkla manuella etikettdispensrar till högteknologiska specialanpassade etiketteringsmaskiner.

Gemensamt för alla våra etiketteringslösningar är att vi erbjuder industriella etiketteringsmaskiner med kraftfulla funktioner och hög märkningsnoggrannhet som ger betydande besparingar i produktionen. Alla etiketteringssystem från PPS kan fås i utföranden som uppfyller gällande standarder för läkemedelstillverkning.

Nedan hittar du vårt sortiment av etikettapplikatorer för industriell etikettering. Vi levererar etiketteringslösningar som täcker allt från enkla etikettdispensrar och halvautomatiska etiketteringsmaskiner till helautomatiska etikettapplikatorer.

Kontakta oss
PPS A/S etiketteringsutrustning från Herma – etiketteringshuvuden Herma 400 Herma Basic
PPS A/S etiketteringsutrustning från Herma – etiketteringsmaskin för wrap-around-etiketter
Herma InNo-Liner
PPS A/S etiketteringsutrustning från Herma – etiketteringsmaskin för sidoetiketter
PPS A/S etiketteringsutrustning från Herma – etiketteringsmaskin för ovan- och undersida
PPS A/S etiketteringsutrustning från Herma – etiketteringssystem för L- och C-formade etiketter
PPS A/S etiketteringsutrustning från Herma – etiketteringsmaskin för manipuleringssäkra etiketter
PPS A/S etiketteringsutrustning från Herma – etiketteringssystem i bordsmodell
PPS A/S skräddarsytt etiketteringssystem med automation och robotar – etiketteringsutrustning från Herma och automationsrobotar från denso

Etiketteringshuvuden

I alla standardmodeller och specialanpassade maskiner från Herma används något av följande etiketteringshuvuden:

Herma 500 är Hermas flaggskepp. Herma 500 är en produkt av högsta kvalitet som applicerar etiketter med mycket hög precision och hastighet. Dessutom är den kompatibel med Industry 4.0 och kan kombineras med olika tryckmaskiner samt vision- och kontrollsystem.

Herma 400 är ett välkänt och mångsidigt etiketteringshuvud med hög flexibilitet, kvalitet och precision.

Herma Basic delar många egenskaper med H400. För enklare etikettering är det en mer prisvärd lösning.

Wrap-around-etikettering

För runda produkter som injektionsflaskor är wrap-around-etikettering en perfekt lösning. Etiketten appliceras runt hela eller delar av produkten. Hermas wrap-around-maskin kan köras synkroniserat med ett stjärnhjul eller osynkroniserat med appliceringsband.

 • Etiketteringshastighet på upp till 200 enheter per minut.
 • Snabb installation och konfigurering och enkelt att byta format.
 • Vi tillhandahåller även specialanpassade etiketteringslösningar och etiketteringsmaskiner för serialisering.

Herma InNo-Liner

Herma InNo-Liner-systemet har inget linermaterial, utan etiketterna appliceras med ett patenterat lim. Eftersom Herma InNo-Liner-systemet saknar liner, och därmed inte orsakar något avfall, är systemet inte bara en kostnadsbesparande, banbrytande innovation inom logistik- och transportsektorn. Det bidrar dessutom aktivt till att skydda miljön. Utan liner får det plats fler etiketter på varje rulle, vilket minskar både lastvikten och det nödvändiga lagerutrymmet.

 • Mindre transportvolym och transportvikt och därför mindre CO2-utsläpp
 • Mindre lagerutrymme
 • Mer material på varje rulle och därigenom färre rullbyten

Läs mer om Herma InNo-Liner här.

Sidoetiketter

Sidoetiketter kan innehålla ofta typer, till exempel innehållsförteckningar eller bästföredatum. De kan också användas för att skapa ett starkt köpincitament med visuella medel. För en exakt etikettplacering vid småskalig produktion rekommenderas en halvautomatisk lösning. För medelstora till stora produktionsvolymer rekommenderas helautomatiska system.

 • Etiketteringshastighet på upp till 100 enheter per minut.
 • Sidoetikettering för de flesta format, bl.a. platta produkter, rektangulära lådor eller ovala flaskor.
 • Etiketteringssystemet kan enkelt integreras med tryck-, kontroll- och refuseringssystem.

Etikettering på ovan- och undersida

Etikettering på ovan- och undersida är den vanligaste typen av etikettering. Herma och PPS erbjuder lösningar för etikettapplicering på antingen ovan- eller undersidan, eller ett kombinerat helautomatiskt system för samtidig etikettapplicering på ovan- och undersidan.

 • Etiketteringshastighet på upp till 250 enheter per minut.
 • Produkterna matas fram av motordrivna sidoremmar eller specialanpassade styrskenor.
 • Etiketteringssystemet kan integreras i befintliga produktionslinjer.

L- och C-formad etikettering

Att försegla produkter och förhindra manipulering blir allt viktigare. L- och C-formade etiketter är perfekta för detta syfte eftersom de i de flesta fall måste fästas över en eller flera kanter. Dessutom kan etiketterna innehålla olika typer av information, till exempel innehållsförteckning eller utgångsdatum.

 • Etiketteringssystemet kan enkelt integreras med tryck-, kontroll- och refuseringssystem.
 • Etiketteringslösningar specialutvecklade för läkemedels- och livsmedelsindustrin.
 • Uppfyller de striktaste kraven för manipuleringssäkra etiketter.

Manipuleringssäkra etiketter

Från och med februari 2019 måste alla förpackningar för receptbelagda läkemedel som säljs inom EU förutom serialisering ha manipuleringssäkra förslutningar som en säkerhetsfunktion. Detta föreskrivs i EU-direktiv 2011/62/EU som antogs 2011. För att dagens vikta kartonger ska kunna fortsätta att användas är förseglingsetiketter därför högintressanta, in minst på grund av deras kostnadseffektivitet. Dessa etiketter fästs permanent på förpackningens utsida. Traditionella rektangulära eller runda etiketter är de mest praktiska ur ekonomiskt och tekniskt perspektiv. Dessa etiketter kan även förses med säkerhetsperforering. Den viktigaste faktorn är dock limmet. Det måste ha mycket hög motståndskraft mot vatten, varm luft och olika lösningsmedel. Det är det enda sättet att säkerställa att etiketten inte kan rivas bort ens från mycket glansiga kartonger utan att antingen etiketten eller kartongen får synliga skador. Samma typ av förseglingsetikett kan därför användas på flera olika förpackningsmaterial och ytor. Till och med värmeförseglade kartonger kan skyddas mot manipulering med den här metoden. (Källa: Herma)

Manipuleringssäkra etiketter används oftast inom läkemedels- och livsmedelsindustrin, men vi erbjuder lösningar för alla branscher. Hermas etiketteringssystem för manipuleringssäkra etiketter består av ett antal välbeprövade standardmoduler, men kan specialdesignas utifrån kundens behov. Hermas utrustning för manipuleringssäker etikettering kan även utrustas med tryckmaskiner och kameror för tryck, verifiering och insamling av data för serialisering av läkemedelsprodukter.

 • Etiketteringshastighet på upp till 300 enheter per minut.
 • I kombination med en tryckmaskin och kamera fungerar det här systemet som en komplett serialiseringsenhet för läkemedelstillverkning.
 • Olika lösningar erbjuds utifrån kundernas behov.

Bordsmodeller

För småskalig produktion kan det räcka med en etiketteringsmaskin i bordsmodell.

I det här segmentet har Herma flera olika lösningar – allt från enkla enheter som lossar etiketten från underlaget för manuell applicering på produkten till system där operatören placerar ett runt föremål (t.e.x en flaska) på valsar för automatisk etikettering med hög precision.

Robotlösningar för etikettering

Det finns etiketteringsjobb som inte kan utföras av vanliga etiketteringsmaskiner. Genom att kombinera ett etiketteringshuvud från Herma med en mindre robot kan man skapa en mer flexibel och/eller specialiserad lösning.

PPS konstruerar och bygger sådana användningsklara lösningar och vi kan leverera kompletta linjer med både etikettering och – om det behövs – en förpackningslinje för packning av de etiketterade produkterna i kartonger och fraktbehållare och på pallar.

Utforska vårt urval av industriella etiketteringsmaskiner

PPS och Herma erbjuder en rad etiketteringslösningar som möter många olika behov och krav inom produkt- och läkemedelsmärkning.

Wrap-around-etikettapplikatorer för integrerad etikettering

I vårt sortiment hittar du wrap-around-etikettapplikatorer som tillverkats speciellt för integrerad etikettering av runda flaskor och behållare.

En wrap-around-etikettapplikator applicerar etiketten i ett steg genom att rulla den på flaskans eller behållarens yta. Enstegsapplicering gör etiketteringsprocessen betydligt mindre komplex än många andra alternativ, vilket sparar både tid och pengar.

Wrap-around-etikettapplikatorer är dessutom enkla att skala upp eller ned och är därigenom perfekta för verksamheter i alla storlekar. De erbjuder hög precision, flexibilitet och reproducerbarhet och kan enkelt integreras med tryck-, kontroll- och kasseringssystem.

Automatiska etikettapplikatorer för läkemedel

I PPS sortiment av automatiska etikettapplikatorer hittar du ett brett urval av maskiner som är speciellt lämpliga för etikettering av läkemedel.

Våra etikettapplikatorer kan konfigureras för att passa behållare i en mängd olika storlekar och former. Detta gör våra maskiner mycket mångsidiga och ett utmärkt val för företag som byter från manuell till automatisk etikettapplicering.

PPS A/S service och eftermarknad kundlösningar

Service och eftermarknad för automatiska etikettapplikatorer

PPS har en egen serviceavdelning, vilket är unikt i branschen. Vår serviceavdelning har specialutbildade tekniker med mycket hög kompetens och lång erfarenhet av industriella etiketteringsmaskiner. Vi erbjuder många olika tjänster, bland annat:

 • Installation och renovering av befintliga etiketteringsmaskiner.
 • Utveckling av hela etiketteringslösningar – allt från kravspecificering och logistik till genomförande och validering.
 • Kvalificerad utvärdering av automationslösningar och andra typer av produktionsoptimeringar.
 • Installation och/eller förflyttning av hela produktions- eller förpackningslinjer.
 • Utbildning av teknisk personal och operatörer i hur de installerade etiketteringsmaskinerna och tillhörande utrustning används på bästa sätt.
 • Skräddarsydda serviceavtal för löpande underhåll av etiketteringsmaskiner och assistans vid eventuella haverier.

PPS levererar även reservdelar och förbrukningsmaterial direkt till kund från vårt eget lager. Eftersom vi har ett eget lager kan vi leverera varor snabbt och effektivt för minimala stilleståndstider hos våra kunder.

Om du vill veta mer om vår serviceavdelning är du välkommen att kontakta oss direkt eller få närmare information här.

Etiketteringsmaskiner

PPS och  Herma erbjuder flera olika etiketteringslösningar, allt från enkla manuella etikettdispensrar till högteknologiska specialanpassade etiketteringsmaskiner.

Gemensamt för alla lösningar är smarta funktioner, hög precision och betydande kostnadsbesparingar. Alla etiketteringssystem kan även fås i utföranden som överensstämmer med de aktuella kraven för läkemedelstillverkning.

Etiketteringshuvuden

PPS a/s labeling equipment from Herma - labeling heads Herma 400 Herma Basic

I alla standardmodeller och specialanpassade maskiner från Herma används något av följande etiketteringshuvuden:

Herma 400 (H400) är ett välkänt och mångsidigt etiketteringshuvud med hög flexibilitet, kvalitet och precision.

Herma Basic delar många egenskaper med H400. För enklare etikettering är det en mer prisvärd lösning.

Wrap-around-etikettering

PPS a/s labeling equipment from Herma - wrap-around labeling machine

För runda produkter som injektionsflaskor är wrap-around-etikettering en perfekt lösning. Etiketten appliceras runt hela eller delar av produkten. Hermas wrap-around-maskin kan köras synkroniserat med ett stjärnhjul eller osynkroniserat med appliceringsband.

 • Etiketteringshastighet på upp till 200 enheter per minut.
 • Snabb installation och konfigurering och enkelt att byta format.
 • Vi tillhandahåller även specialanpassade etiketteringslösningar och etiketteringsmaskiner för serialisering.

Sidoetiketter

PPS a/s labeling equipment from Herma - side labeling machine

Sidoetiketter kan innehålla ofta typer, till exempel innehållsförteckningar eller bästföredatum. De kan också användas för att skapa ett starkt köpincitament med visuella medel. För en exakt etikettplacering vid småskalig produktion rekommenderas en halvautomatisk lösning. För medelstora till stora produktionsvolymer är helautomatiska system att föredra.

 • Etiketteringshastighet på upp till 100 enheter per minut.
 • Sidoetikettering för de flesta format, bl.a. platta produkter, rektangulära lådor eller ovala flaskor.
 • Etiketteringssystemet kan enkelt integreras med tryck-, kontroll- och refuseringssystem.

Etikettering på ovan- och undersida

PPS a/s labeling equipment from Herma - top and bottom labeling machine

Etikettering på ovan- och undersida är den vanligaste typen av etikettering. Herma och PPS erbjuder lösningar för etikettapplicering på antingen ovan- eller undersidan, eller ett kombinerat helautomatiskt system för samtidig etikettapplicering på ovan- och undersidan.

 • Etiketteringshastighet på upp till 250 enheter per minut.
 • Produkterna matas fram av motordrivna sidoremmar eller specialanpassade styrskenor.
 • Etiketteringssystemet kan integreras i befintliga produktionslinjer.

L- och C-formad etikettering

PPS a/s labeling equipment from Herma - L and C shape labeling system

Att försegla produkter och förhindra manipulering blir allt viktigare. L- och C-formade etiketter är perfekta för detta syfte eftersom de i de flesta fall måste fästas över en eller flera kanter. Dessutom kan etiketterna innehålla olika typer av information, till exempel innehållsförteckning eller utgångsdatum.

 • Etiketteringssystemet kan enkelt integreras med tryck-, kontroll- och refuseringssystem.
 • Etiketteringslösningar specialutvecklade för läkemedels- och livsmedelsindustrin.
 • Uppfyller de striktaste kraven för manipuleringssäkra etiketter.

Manipuleringssäkra etiketter

PPS a/s labeling equipment from Herma - tamper-evident labeling solutions

Från och med februari 2019 måste alla förpackningar för receptbelagda läkemedel som säljs inom EU förutom serialisering ha manipuleringssäkra förslutningar som en säkerhetsfunktion. Detta föreskrivs i EU-direktiv 2011/62/EU som antogs 2011. För att dagens vikta kartonger ska kunna fortsätta att användas är förseglingsetiketter därför högintressanta, in minst på grund av deras kostnadseffektivitet. Dessa etiketter fästs permanent på förpackningens utsida. Traditionella rektangulära eller runda etiketter är de mest praktiska ur ekonomiskt och tekniskt perspektiv. Dessa etiketter kan även förses med säkerhetsperforering. Den viktigaste faktorn är dock limmet. Det måste ha mycket hög motståndskraft mot vatten, varm luft och olika lösningsmedel. Det är det enda sättet att säkerställa att etiketten inte kan rivas bort ens från mycket glansiga kartonger utan att antingen etiketten eller kartongen får synliga skador. Samma typ av förseglingsetikett kan därför användas på flera olika förpackningsmaterial och ytor. Till och med värmeförseglade kartonger kan skyddas mot manipulering med den här metoden. (Källa: Herma)

Manipuleringssäkra etiketter gör det lättare att kontrollera produkters äkthet eftersom de oftast täcker mer än en kant och kan förses med identifikationsnummer och annan viktig information. L-, C- och U-etiketter lämpar sig perfekt för manipuleringssäker etikettering eftersom de täcker mer än en kant. Etiketteringslösningen kan utformas för en- eller tvåsidig etikettering beroende på kundens behov. Etiketten måste vara mycket beständig mot vatten, varm luft och olika lösningsmedel. Dessa egenskaper säkerställer att produkten inte öppnas eller manipuleras utan att det syns.

Manipuleringssäkra etiketter används oftast inom läkemedels- och livsmedelsindustrin, men vi erbjuder lösningar för alla branscher. Hermas etiketteringssystem för manipuleringssäkra etiketter består av ett antal välbeprövade standardmoduler, men kan specialdesignas utifrån kundens behov. Hermas utrustning för manipuleringssäker etikettering kan även utrustas med tryckmaskiner och kameror för tryck, verifiering och insamling av data för serialisering av läkemedelsprodukter.

 • Etiketteringshastighet på upp till 300 enheter per minut.
 • I kombination med en tryckmaskin och kamera fungerar det här systemet som en komplett serialiseringsenhet för läkemedelstillverkning.
 • Olika lösningar erbjuds utifrån kundernas behov.

Bordsmodeller

PPS a/s labeling equipment from Herma - tabletop labeling system

För småskalig produktion kan det räcka med en etiketteringsmaskin i bordsmodell.

I det här segmentet har Herma flera olika lösningar – allt från enkla enheter som lossar etiketten från underlaget för manuell applicering på produkten till system där operatören placerar ett runt föremål (t.e.x en flaska) på valsar för automatisk etikettering med hög precision.

Robotlösningar för etikettering

PPS a/s customized automation and robot labeling system - labeling equipment from Herma and automation robots from denso

Det finns etiketteringsjobb som inte kan utföras av vanliga etiketteringsmaskiner. Genom att kombinera ett etiketteringshuvud från Herma med en mindre robot kan man skapa en mer flexibel och/eller specialiserad lösning.

PPS konstruerar och bygger sådana användningsklara lösningar och vi kan leverera kompletta linjer med både etikettering och – om det behövs – en förpackningslinje för packning av de etiketterade produkterna i kartonger och fraktbehållare och på pallar.

PPS a/s service and aftersales solutions for customers

PPS Service och eftermarknad

Som enda företag i branschen har PPS en egen serviceavdelning, vilket är en stor fördel för våra kunder. PPS serviceavdelning har specialutbildade tekniker med stor kompetens och erfarenhet. Vi erbjuder många olika tjänster, bland annat:

 • Installation och ombyggnad av befintlig utrustning.
 • Helhetslösningar – allt från kravspecificering och logistik till genomförande och validering.
 • Kvalificerad utvärdering av automationslösningar och andra typer av produktionsoptimeringar.
 • Installation och/eller förflyttning av hela produktions- eller förpackningslinjer.
 • Utbildning av teknisk personal och operatörer i hur den installerade utrustningen används på bästa sätt.
 • Skräddarsydda serviceavtal för löpande underhåll och assistans vid eventuella haverier.

PPS levererar även reservdelar och förbrukningsmaterial direkt till kund från vårt eget lager. Eftersom vi har ett eget lager kan vi leverera varor snabbt och effektivt, vilket minimerar stilleståndstiden för våra kunder.

Vill du ha mer information om vår serviceavdelning? Kontakta oss gärna eller läs mer här.