IMA PRACTICA capsule filling

IMA Kapselfyllare

PPS levererar ett brett utbud av maskiner för kapselfyllning och bandning från vår partner IMA.

Vi erbjuder högkvalitativa kapselfyllningslösningar för de flesta typer av produkter, inklusive pulver, pellets, tabletter, minitabletter och vätskor till hårda gelatinkapslar.

Kapselbandning uppnås genom applicering av en flytande gelatinring på kapselns yttre yta. Vår bandlösning från IMA är lämplig för manipuleringssäker kapselförslutning.

Kontakta oss
IMA ADAPTA 100
IMA PRACTICA

IMA ADAPTA kapselfyllare

ADAPTA bygger på IMA:s 60 år långa erfarenhet och mer än 6 000 levererade kapselfyllare världen över. Dosering av flera produkter på samma gång i höga hastigheter, flexibel konfiguration och 100 % viktkontroll är egenskaper som gör denna maskin unik på marknaden.

Tack vare IMA:s djupa kunskaper har företagets kapselfyllare ständigt utvecklats och anpassats till marknadens föränderliga krav. ADAPTA är en extremt innovativ maskin som kan dosera pulver, pellets, tabletter, minitabletter och vätskor i hårda gelatinkapslar.

 • Exceptionellt flexibel konstruktion: doseringsenheterna är vändbara och utbytbara, vilket möjliggör byten mellan olika maskinkonfigurationer och kombinationer för kapselfyllning enligt plug and play-principen.
 • Dosering av flera produkter i höga hastigheter: kan dosera 3 produkter (upp till 5 på begäran) i samma kapsel.
 • Total kontroll under processen: med lämpliga tillval uppnås fullständig kontroll över produktionen tack vare individuell kontroll av produktdoser och 100 % kontroll av brutto- och/ eller nettovikt.

IMA PRACTICA Kapselfyllmedel

Enkel, pålitlig och effektiv, PRACTICA är det oslagbara svaret på ett brett utbud av enkla krav på kapselfyllning. En konkurrenskraftig lösning när det gäller hastighet, precision och användarvänlighet.

En kombination av IMA Actives tekniska expertis och förståelse för industrikrav garanterar PRACTICA hög tillförlitlighet vid bearbetning av granulat, pulver eller pellets.

 • Enstaka produktdosering: utformad för att dosera pulver/granulat eller alternativt pellets med mycket hög noggrannhet.
 • Användarvänlig: skickliga operatörer krävs inte för att köra detta kapselfyllmedel.
 • Interaktiv och intuitiv HMI, kompatibel med 21 CFR del 11-regler och GAMP 5-riktlinjer.
IMA MINIMA

IMA MINIMA Bordskapselfyllare

Designad för mikrodosering eller fyllning av fasta produkter, är MINIMA ett effektivt verktyg för att bedöma produktens bearbetbarhet, samtidigt som det är direkt skalbart till kapselfyllmedel i produktionslinjen.

MINIMA är ett bordsfyllmedel för kapsel som är utformat för att dosera DPIs eller fasta produkter för oral administrering i hårda kapslar.

Extremt exakt och med en enda doseringsanordning kan MINIMA fungera med alla kapselstorlekar och vilken dosering som helst, eftersom den kan utrustas med alla doseringsenheter som finns på standardproduktionsmaskiner. Bärbar och med minimala användarkrav, MINIMA är helt mekanisk och kräver bara tryckluft för att fungera.

 • Efterliknar samma process och doseringsparametrar för produktionsmaskiner.
 • Tre tillgängliga konfigurationer: OSD (Oral Solid Dosage) pulver eller pellets och DPIs (Dry Powder Inhalers).
 • Pulverskål med justerbar höjd och noggrant skrapsystem med pulveråtervinningsring, lämplig för DPI.
IMA ZANASI PLUS

IMA ZANASI och ZANASI PLUS kapselfyllare

ZANASI och ZANASI PLUS konstruerades på 1970-talet och är IMA:s första automatiska kapselfyllare. I dag är maskinerna legendariska. Maskinerna, som fortfarande är eftertraktade för sin enkla konstruktion, är enastående mångsidiga vid kombinerad dosering i samma kapsel.

ZANASI och ZANASI PLUS kan dosera pulver, pellets, tabletter, minitabletter och vätskor i hårda gelatinkapslar, beroende på maskinens konfiguration och vilka doseringsenheter som installerats. En annan egenskap som kännetecknar dessa maskiner är deras användarvänlighet som uppskattas av operatörerna.

 • Kombinerad dosering av olika produkter med enastående doseringsnoggrannhet och höga hastigheter.
 • Enkel åtkomst till arbetsutrymmet.
 • Ergonomiskt gränssnitt: operatörerna behöver ingen utbildning för att betjäna den här maskinen.
IMA ZANASI THC

IMA ZANASI THC Kapselfyllare

Designad för att möjliggöra testning av HAPI, ZANASI THC är den totala höginneslutningsmaskinen i Zanasi-serien. Genom att kombinera produktionssäkerhet och mångsidighet är ZANASI THC det perfekta svaret på kraven på innesluten kapselfyllning.

ZANASI THC garanterar lämplig inneslutningsnivå för OEB 5-produkter. Försedd med speciella tätningar för att isolera bearbetningsområdet, handsköppningar för säker åtkomst till maskinen och tvättsystemet, garanterar ZANASI THC både operatörernas och miljösäkerheten.

 • Maximal mångsidighet: kombinerad dosering av olika produkter inom samma kapslar.

 • Hög doseringsnoggrannhet och separat justering av maskinens arbetsparametrar.

 • Snabb storleksbytestid.

IMA IMATIC

IMA IMATIC Kapselfyllare

Designad för att nå mycket höga hastigheter, ägnar IMATIC mer tid åt de mest känsliga faserna av fyllningsprocessen. Den kontinuerliga rörelsen av det unika revolversystemet har under åren visat sig kombinera precision och tillförlitlighet.

IMATIC-operativsystemet kan dosera pulver eller pellets i hårda gelatinkapslar, och är baserat på ett koncept med ett enda revolver där en roterande rörelse på 810 grader guidar kapslarna genom alla bearbetningsfaser.

 • Fullständig separation mellan produktions- och mekaniska områden för att förhindra att pulvret passerar till den nedre delen av maskinen.
 • Kan förses med Clean-in-Place (CIP) system för en helt automatisk och validerbar rengöring.
 • Enkel och snabb storleksändring.
IMA ZANASI 70C

IMA ZANASI 70C Kapselfyllare

Används exklusivt för att producera Press-Fit® och Xpress-Fit® Gelcaps, ZANASI 70C är den idealiska lösningen för att producera en unik gelatinbelagd tablett. Teknologin för gelöverdragning kombinerar fördelarna med den hårda gelatinkapseln med tablettens.

Med sitt ursprung från Zanasi-serien skapar ZANASI 70C en process under vilken en avlång tablett med exakt storlek sätts in i två halvor av identiska gelatinkroppar. En dosform som är lätt att svälja, maskerar både smak och lukt av läkemedlet, vilket möjliggör administrering av höga produktdoser jämfört med standardkapslar.

 • Automatisk matning och positionering av de två halvorna av gelatinkropparna.
 • Exakt insättning av tabletterna.
 • Möjlighet att sammanfoga de två halvorna (Press-Fit® Gelcaps) eller att lämna ett mellanrum i mitten (XPress-Fit® Gelcaps).
IMA DS71

IMA DS71 Kapselvalsenhet

DS71 är en höghastighetsenhet som kan hantera hela kapselstorleksområdet och ta bort damm. Flexibel i höjd och matningshastighet, den kan enkelt integreras med alla kapselpåfyllningsmaskiner.

DS71 väljer och separerar de korrekt fyllda kapslarna från de tomma eller nästan tomma som är olämpliga för efterföljande förpackningsfas. Kapslarna införs i matningsmagasinet, väljs med hjälp av en filtrerad luftstråle och transporteras till den aktuella behållaren.

 • Justerbar i höjdled.
 • Klarar alla kapselstorlekar.
 • Matningshastighetsreglering med visuell övervakning av utförd justering.
IMA SC SYSTEM

IMA SC SYSTEM Kapselval och matningsenhet

SC SYSTEM kapselmatning och val av kapsel förbättrar kapselfyllmedels produktivitet. Den väljer automatiskt valfri krossad eller oval kapsel och matar endast de perfekta kapslarna i maskinens behållare.

SC SYSTEM består av en kapselbehållare, placerad nära kapselpåfyllningsmaskinen. Den är försedd med ett kontinuerligt roterande hjul med en serie kalibrerade hål så att endast perfekta kapslar kan passera igenom. Efter valet matas kapslarna in i maskinbehållaren med ett upplyftande band eller ett luftblås.

 • Olika valbara hjul tillgängliga beroende på kapselstorlek.
 • Snabb och enkel storleksbyte.
 • Automatiskt stopp och omstart när kapselns lägsta belastningsnivå nås inuti påfyllningsbehållaren.
IMA HERMETICA

IMA HERMETICA förseglingsmaskin för kapslar

HERMETICA, som bygger på företagets erfarenhet sedan 1970-talet, är lämplig för manipuleringssäker försegling av kapslar. Maskinen har en ergonomisk layout som garanterar maximal sikt och åtkomlighet till alla faser i processen.

HERMETICA är avsedd för försegling av kapslar som har fyllts med vätska, pulver eller andra produkter. Förseglingen uppnås genom att en flytande gelatinring appliceras på kapselns yta.

 • God tillgänglighet och enkel drift: öppen konstruktion och låg placering av matare för kapslar samt utloppsränna.
 • Två rullar med oberoende hastighetsreglering för dubbel applicering av gelatinbandet.
 • Förtorkningsenhet för snabb fastsättning av gelatinbandet innan kapslarna transporteras till torklådan.
IMA Precisa check weigher

IMA PRECISA viktkontroll maskin

PRECISA kombinerar mycket höga produktionshastigheter med ett enastående vägningssystem vad gäller precision. Den är designad för hårda gelatin- och HPMC-kapslar. Viktkontrollmaskinen använder ett extremt pålitligt produktöverföringssystem till vägningscellen som minimerar vibrationer, för 100 % viktkontroll. Efter vägning kasseras eventuella produkter som inte är tunga i en specifik behållare. Dessutom är den designad med en extremt kompakt layout för att spara utrymme i produktionsområdet.

 • Felsäker avvisning av felaktiga kapslar.
 • Snabb storleksbyte.
 • Möjlig anslutning in-line med alla kapselfyllmedel som för närvarande finns på marknaden.
PPS A/S service och eftermarknad kundlösningar

PPS Service och eftermarknad

Som enda företag i branschen har PPS en egen serviceavdelning, vilket är en stor fördel för våra kunder. PPS serviceavdelning har specialutbildade tekniker med stor kompetens och erfarenhet. Vi erbjuder många olika tjänster, bland annat:

 • Installation och ombyggnad av befintlig utrustning.
 • Helhetslösningar – allt från kravspecificering och logistik till genomförande och validering.
 • Kvalificerad utvärdering av automationslösningar och andra typer av produktionsoptimeringar.
 • Installation och/eller förflyttning av hela produktions- eller förpackningslinjer.
 • Utbildning av teknisk personal och operatörer i hur den installerade utrustningen används på bästa sätt.
 • Skräddarsydda serviceavtal för löpande underhåll och assistans vid eventuella haverier.

PPS levererar även reservdelar och förbrukningsmaterial direkt till kund från vårt eget lager. Eftersom vi har ett eget lager kan vi leverera varor snabbt och effektivt, vilket minimerar stilleståndstiden för våra kunder.

Vill du ha mer information om vår serviceavdelning? Kontakta oss gärna eller läs mer här.