Powder mixer

IMA Pulverblandare

Tillsammans med IMA, PPS levererar olika pulverblandare för både våta och torra produkter, och för både laboratorieanvändning och fullskalig produktion. Ytterligare erbjuder vi olika trumma- och behållarblandare från Müller.

With a wide range of supplementary equipment, we can offer a flexible solution adapted to customer specific requirements, also after equipment installation.

PPS also offers fluid bed equipment for powder and solids production.

Kontakta oss för mer information
IMA ROTO MIX

IMA ROTO MIX blandare/granulator med hög skjuvningsgrad

ROTO MIX är den senaste generationens granulatorer med hög skjuvningsgrad. IMA ROTO MIX har inspirerats av den beprövade Roto-tekniken som funnits inom läkemedelsindustrin sedan 1980-talet och säkerställer optimal skjuvning för granulering i alla hastigheter.

ROTO MIX är en granulator med hög skjuvningsgrad för torrblandning av pulver och våtgranulering. Blandning och agglomerering av pulverpartiklar uppnås genom en kombinerad verkan av impeller, blandarknivar och fördelare för flytande bindemedel. ROTO MIX finns i en version för installation genom väggen som optimerar lokalens planlösning och sömlöst kan integreras i processlinjer för fasta produkter.

 • Lämplig för effektiv, kontamineringsfri produktion: avsevärt färre produkttransporter och mindre ytor kommer i kontakt med produkten.
 • Dammfri process, säker användning av lösningsmedel och mindre risk för kontaminering.
 • Den unika impellerkonstruktionen förhindrar att produkten klibbar fast och maximerar produktutbytet.
IMA ROTO CUBE

IMA ROTO CUBE – Enkelpottsprocessorer

ROTO CUBE utvecklades år 1984 och är standarden för enekl-potts granulering. Noggrann detektion av slutpunkten för våtgranulering, lutande skål och gasborttagning (GA.ST.) under vakuumtorkning säkerställer alla högeffektiva processer och premiumkvalitet på granulat.

ROTO CUBE möjliggör bearbetning med inneslutning av alla typer av formulär, från lastning av råpulver till urlastning av torrmalda granulat, allt utfört i en enda helt förseglad skål. Denna allt-i-ett granuleringslösning eliminerar kontakt mellan produkt, operatör och miljö.

 • Lämplig för effektiv, kontamineringsfri produktion: avsevärt färre produkttransporter och mindre ytor kommer i kontakt med produkten.
 • Dammfri process, säker användning av lösningsmedel och mindre risk för kontaminering.
 • En lutande skål ökar ytan tillgänglig för värmeutbyte, förhindrar att produkten fastnar och förkortar därmed torktiden.
PPS Muller container blender

Müller Trumma- & Behållarblandare

PPS levererar olika behållare från Müller som matchas till specifika produktionsbehov. Eftersom blandningsbehållaren inte är permanent integrerad i anläggningen kan den även fungera som en transportbehållare, till exempel med en pallyft eller en vagn. Detta sparar tid, kostnader och resurser.

 • Lastkapacitet upp till 1 500 kg.
 • Designad enligt GMP.
 • Individuell konfiguration av blandningsparametrar vad gäller rotationshastighet och riktning.
Kontakta oss för mer information om dina möjligheter.
PPS A/S service och eftermarknad kundlösningar

PPS Service & eftermarknad

Som enda företag i branschen har PPS en egen serviceavdelning, vilket är en stor fördel för våra kunder. PPS serviceavdelning har specialutbildade tekniker med stor kompetens och erfarenhet. Vi erbjuder många olika tjänster, bland annat:

 • Installation och ombyggnad av befintlig utrustning
 • Helhetslösningar – allt från kravspecificering och logistik till genomförande och validering
 • Kvalificerad utvärdering av automationslösningar och andra typer av produktionsoptimeringar
 • Installation och/eller förflyttning av hela produktions- eller förpackningslinjer
 • Utbildning av teknisk personal och operatörer i hur den installerade utrustningen används på bästa sätt
 • Skräddarsydda serviceavtal för löpande underhåll och assistans vid eventuella haverier

PPS levererar även reservdelar och förbrukningsmaterial direkt till kund från vårt eget lager. Eftersom vi har ett eget lager kan vi leverera varor snabbt och effektivt, vilket minimerar stilleståndstiden för våra kunder.

Vill du veta mer om vår serviceavdelning, vänligen kontakta oss direkt eller få mer information här.