Styrkan med mikronisering inom farmaceutisk produktion: Optimerade formuleringar och läkemedelsleverans

Farmaceutisk produktion är oerhört dynamiskt och det är avgörande att optimera läkemedelsformuleringar och ha en säker hantering av produkterna. Mikronisering, en teknik som minskar partikelstorleken, har visat sig vara en spelväxlare i branschen.

I den här bloggposten utforskar vi de betydande fördelarna med mikronisering inom farmaceutisk produktion, inklusive förbättrade formuleringar, förbättrad läkemedelsleverans och säker och effektiv bearbetning. Dessutom kommer vi att introducera Frewitts banbrytande Pinmill PMV-320, som kombinerar mikronisering med avancerade säkerhetsfunktioner.

Förbättring av formuleringar genom mikronisering

Mikronisering spelar en avgörande roll för att optimera läkemedelsformuleringar. Genom att minska partikelstorleken kan en jämn fördelning av läkemedelspartiklar skapas, vilket förbättrar formuleringens homogenitet. Denna förbättrade konsistens leder till bättre blandning med hjälpämnen, vilket resulterar i mer exakt dosering, förbättrad produktkvalitet och ökad efterlevnad hos patienterna.

Förbättrad biotillgänglighet och löslighet

En viktig fördel med mikronisering ligger i dess förmåga att förbättra biotillgängligheten hos läkemedelssubstanser. Många läkemedel lider av dålig löslighet, vilket kan hämma deras absorption och effektivitet.

Mikronisering löser detta problem genom att minska partikelstorleken, vilket ökar den yta som finns tillgänglig för interaktion med lösningsmedel och biologiska vätskor. Resultatet blir en ökad lösningshastighet, bättre biotillgänglighet och optimal terapeutisk effekt för patienterna.

Frewitt powermill2

Avancerade läkemedelsleveranssystem

Mikronisering öppnar upp för utvecklingen av avancerade läkemedelsleveranssystem. Genom att minska partikelstorleken till mikro- eller till och med nanoskala kan läkemedelsforskare skapa nanopartiklar, nanosuspensioner och fasta lipidnanopartiklar.

Dessa system erbjuder unika fördelar såsom:

 • målriktad läkemedelsleverans
 • långvarig frisättning av läkemedlet
 • förbättrad stabilitet

Mikronisering ger forskare möjlighet att undersöka innovativa tillvägagångssätt inom läkemedelsleverans, vilket leder till genombrott inom personlig medicin och sjukdomsspecifik behandling.

Säker och effektiv bearbetning med Frewitt Pinmill PMV-320

I strävan efter säker och effektiv mikronisering utmärker sig Frewitt Pinmill PMV-320 som en innovativ lösning som är utformad för att revolutionera processen. Den är utformad som ett integrerat system som kombinerar containment och mikronisering med säkerheten för både operatörer och produkter i åtanke.

Jämfört med jetmöllor erbjuder pinmöllor en ”plug-and-play” upplevelse och eliminerar behovet av dedikerade kompressorer, flytande kvävesilos och stora cyklonfilter. De kräver betydligt mindre processgas och är inte lika känsliga för högt tryck, vilket gör dem enklare att använda och underhålla.

PMV-320 är en kraftfull pinmill som ger en partikelstorleksfördelning på ned till D 90 < 6 µm och en kapacitet på upp till 1 000 kg/timme.

Säkerhetsfördelar

PMV-320 fungerar under kontrollerade vakuumförhållanden, vilket eliminerar risken för explosion och skyddar operatörerna från exponering för högpotenta eller giftiga ämnen. Med en automatisk integritetstestning före drift säkerställer den en helt kontrollerad process som prioriterar operatörens säkerhet.

Eftersom PMV-320 körs i en vakuummiljö minskas processens ljud till endast 69 dB, vilket skapar en tystare och mer behaglig arbetsmiljö för operatörerna. Dessutom kräver utrustningen en mindre inline-filtreringsyta jämfört med andra möllor, vilket minimerar exponeringen vid rengöring och filterbyten.

Frewitt powermill for micronization

Kompakt design och kostnadseffektivitet

PMV-320 har en kompakt konstruktion som gör det enkelt att integrera den i befintliga produktionslinjer. Det gör den till en kostnadseffektiv lösning för läkemedelsföretag. Med möjligheten att anpassa möllan till olika layouter och dess ATEX-kompatibilitet förbättras flexibiliteten och kostnadseffektiviteten avsevärt. Pinmillen drar också nytta av betydligt mindre utrymmesbehov.

Användarfördelar med Pinmill PMV-320

Powermill PMV-320 erbjuder enastående prestanda och ger dessa användarfördelar:

 • unik och kraftfull mölla som ger en partikelstorleksfördelning ned till D 90 < 6 µm
 • kapacitet på upp till 1 000 kg/timme
 • kompatibel för 0/20 ATEX – eliminering av traditionella zonrisker genom att processen sker under vakuum
 • processen kan enkelt kontrolleras upp till OEB 5
 • rotationshastighet upp till 250 m/s, beroende på applikation
 • eliminering av buller
 • extremt låg temperaturökning i processen
 • mindre produktavfall jämfört med konkurrerande teknologier
 • marknadens lägsta krav på förbrukningsmaterial för denna typ av process
 • kompakt design för enkel integration i befintliga produktionslinjer
 • kan anpassas för mezzanin- eller flervåningsinstallationer
 • skalbar till Frewitt Lab Scale / Pilot Scale Pin Mill-system
 • bästa kostnad/värdeförhållande på marknaden

Slutsats

Mikronisering spelar en avgörande roll inom läkemedelsproduktion och erbjudar fördelar såsom förbättrade formuleringar, ökad biotillgänglighet och avancerade läkemedelsleveranssystem. Detta ger många fördelar för läkemedelsindustrin och bidrar till utvecklingen av säkrare och mer effektiva läkemedel för patienterna.

Frewitts PinMill PMV-320 representerar ett betydande framsteg inom mikronisering av läkemedelsprodukter. Genom att kombinera enkelhet, säkerhet och effektivitet ger denna banbrytande teknologi läkemedelsföretag möjlighet att uppnå optimal prestanda och skydda sin personal samtidigt som de säkerställer integriteten hos sina aktiva farmaceutiska ingredienser (API:er).

Med sina enastående egenskaper och fördelar sätter PMV-320 en ny standard för säkra malningsprocesser. Genom att använda mikronisering och innovativ utrustning som PMV-320 kan läkemedelsföretag nå nya höjder inom läkemedelsutveckling samtidigt som de prioriterar säkerheten och effektiviteten hos sina produkter.

Vill du lära dig mer?

Är du intresserad av att lära dig mer om mikronisering, PMV-320 eller någon annan lösning från Frewitt? Tveka då inte att kontakta oss. Du kan fylla i formuläret nedan eller hitta alla våra kontaktuppgifter här.